Élve elégették, mert áttért a kereszténységre.


A büntetés ellen nem lehetett fellebbezni: a kereszténységre áttérés bűne miatt egy fiatal szaúdi nőt élve elégetett saját apja, miután kivágta lánya nyelvét. Nem egy mindennapi édesapa volt, hanem tagja a szaúd-arábiai Erkölcsösség Előmozdításáért, és az Erkölcstelenség Megakadályozásért Bizottságnak. Ez a rendőri szervezet figyel az ország lakosainak erkölcsi jólétére.

Az édesapa maximum három évig terjedő börtön-büntetést kaphat, mivel becsület-gyilkosságot követett el, azért hogy családja becsületét megőrizze.

Elítélendő az „édes”apa tette? Nem feltétlenül. Nem tett semmi rosszat. Legalábbis vallása szerint.

Mohamed próféta:

„Bárki aki elhagyja iszlám vallását, ölessék meg”.

A női nemi szerv megcsonkítása

  • Mintegy 100 és 140 millió közé tehető a megcsonkított nők és leányok száma világszerte.
  • Évente mintegy 3 millió leánygyermeket csonkítanak meg.

FAUD KIRÁLY

Amerikai irónő, Jean Sasson' aki leírta a szaudi-és más arab világi nők keserves életét

Szultána szaúdi hercegnő egy fényűző palotában lakik, és hihetetlen gazdagság veszi körül. Mégis, életét is kockára téve feltárja saját sorsát, a királyi család magánügyeit és a környezetében élő nők szenvedéseit Jean Sasson amerikai újságírónő előtt.
Most Szultána lányai sorsának bemutatásával folytatja történetét. Nagyobbik lánya életét a vallás elleni lázadás és a férfiak megvetése tölti ki. Gyűlöli a fátyol viselését, széttépi a hagyományos családi kötelékeket, és leszbikus viszonyt kezd egy barátnőjével.
Kisebb gyermeke pont az ellenkező utat választja. Megtagadja mindazt, amire anyja feltette az életét, és vallási fanatikussá válik. A hercegnő részletesen bemutatja a környezetében élő többi nő helyzetét is. Beszámol női körülmetélésről, gyermekkorban ágyasnak eladott lányokról, a házasságon belüli nemi erőszak gyakorlatáról, sőt még a saját férjük által halálra ítélt és kivégzett asszonyokról is.
E könyv egy érzelmekkel teli vallomás a férfiúi brutalitásról, a reménytelen szerelemről és a nők sorsáról egy mohamedán országban.

2009. március 27., péntek

A szemérmes viselet


párkapcsolati oldalról közelítve is egészségesnek tartják, hisz a férfiak nem csábulnak el, nem jönnek szembe velük nap mint nap merészen megmutatott női testek százával, így feleségük teste lesz az, ami az öröm és az esztétikum elsődleges forrása számukra. A férj így nem csábul el, az asszony meg nem féltékenykedik. A nőket a vizslató szemektől is védi, hisz ahogy mondják, egy tucat ismeretlen férfi bókjából kettő, ha jól esik, a többi inkább szorongást szül. A szemérmes viselet a családon belüli erőszakot is megelőzni hivatott, hisz egy női arc személyhez kötött, míg egy női comb, egy has már ugyanolyan, mint másé, nem vált ki rokoni érzelmeket, így egy jellemtelen férfi elcsábulhat azok láttán.
És végül a fentiek mellett ott az a nem elhanyagolható szempont, hogy ha egy nővel való kommunikációban nem annak dekoltázsa és fenékformája köt le, hanem mondanivalója és jelleme, a nő egyenrangú félként vehet részt az interakcióban. Az iszlám szemszögéből nem az ő asszonyaikat kezelik tárgyként, hanem a nyugati nőket, akiket minden létező célért levetkőzetetnek, szemérmüktől megfosztanak, és az érvényesülés érdekében kénytelen ezt minden nyugati nő többé-kevésbé megtenni, s ezáltal felvállalni, hogy a szépeké az előny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

hidzsáb nem más, mint lepel avagy függöny,

A hidzsáb nem más, mint lepel avagy függöny, azaz olyan anyag, amivel a nők eltakarhatják testüket, de az arabban a szerénység, erkölcsösség jelentése is társul hozzá. Hogy miért van erre szükség, nyilván egész más interpretációkat szül a hívők és a kritikusok, azaz a világ fennmaradó részének képviselőiben, pedig egykoron zsidó és keresztény nők is éltek a leplek nyújtotta takarással.

Ha talpig feketébe öltözött asszonyok jönnek szembe velünk valamelyik külföldi tartózkodásunk alatt, kellemetlen, nyomasztó érzésünk lehet, hiszen a látványt nem szokta meg a szemünk, s mind a teljesen takaró forma, mind a koromfekete szín baljóslatúan hat. Nem tudhatod, ki van alatta, kicsit bizalmatlan is vagy, s alapvetően feszengsz, hisz csak annyit fogsz fel, ez a valaki nagyon más mint te, s fogalmad sincs, hogyan is viszonyulj ehhez. Sokakban félelmet, ellenszenvet, gyanakvást és elutasítást vált ki, de nézzük, hogy is van ez az egész.

fágyol


Az iszlám (arabul al-iszlám Kép:hang.png kiejtése✩) egy monoteista vallás,

Az iszlám (arabul al-iszlám Kép:hang.png kiejtése) egy monoteista vallás, a föld nagy világvallásainak egyike. Alapjául azon, Isten (arab eredetű, más muszlim országokban is használt nevén Alláh, vagyis Allah) szavának tekintett kinyilatkoztatások szolgálnak, amelyeket Muhammad ibn Abdalláh ibn Abd al-Muttalib, közismert nevén Mohamed próféta adott át a 7. század első harmadának végén a Hidzsázban követőinek, és amelyeket halála után két évtizeddel a Koránban (al-Kurán, szó szerint „Olvasmány”) gyűjtöttek össze követői, a muszlimok, magyarosan muzulmánok.

A kereszténység után a világ második legnagyobb vallása, 1 milliárd 322 millió követőjével (ez a világ 19%-a).[1] Fő elterjedési területe Észak-Afrika, a Közel-Kelet, Közép-Ázsia valamint Malajzia, illetve a legnépesebb muszlim ország, Indonézia.

mecset

A nők gépkocsit Szaúd-Arábiában nem vezethetnek

A szigorú vallási szabályok miatt a viselkedési és öltözködési normák, különösen a nők számára rendkívül konzervatívak. Az utcán az európai nőknek is kötelező a bokáig érő, a karokat is eltakaró fekete lepel viselése, a haj fekete kendővel történő lefedése. A férfiak az utcán rövidnadrágban nem közlekedhetnek. A nők gépkocsit Szaúd-Arábiában nem vezethetnek. Olyan nyilvános helyekre, mint az éttermek, cukrászda (kivéve a nagy szállodákban található létesítményeket) csak férfi családtag kíséretében léphetnek be, és csak az arra a célra kijelölt helyiségben az ún. "family section"-ben tartózkodhatnak. A nők a bankokban is csak a külön bejáratú, szeparált helyiségben intézhetik hivatalos ügyeiket (pl. pénzváltás).

egy gazdag ház

Elítéli a női nemi szerv megcsonkítását az EP

A parlament többször határozottan felszólalt a „hagyományos vérontás” nemi alapú gyakorlata, a női nemi szerv megcsonkítása ellen. A jelenség mára elérte Európa határait is. Az EP nőjogi szakbizottsága által rendezett október 7‑ei meghallgatáson Cristiana Muscardini (UEN, olasz) bemutatta a képviselőknek az EP témában készülő jelentéstervezetét.

A női nemi szerv megcsonkítása

  • Mintegy 100 és 140 millió közé tehető a megcsonkított nők és leányok száma világszerte.
  • Évente mintegy 3 millió leánygyermeket csonkítanak meg.
A női nemi szerv megcsonkításának gyakorlata széles körben elterjedt Afrika 28 országában, a Közel-Keleten és néhány ázsiai országban (Indonézia, Malajzia). Gyökere a helyi etnikai közösségek ősi törzsi szokásaiban és szertartásaiban keresendő. Egyes közösségek az iszlám nevében végzik azt, máshol a termékenységre gyakorolt állítólagos jótékony hatással magyarázzák, megint máshol pedig az a házasság előfeltétele.


„A probléma még közel sincs megoldva az EU-n belül. A női nemi szerv megcsonkítása az EU‑ba való beilleszkedés kudarca, a nemek közötti esélyegyenlőség megszégyenítése, aminek semmi köze a valláshoz” – hangsúlyozta Muscardini.

villa a sok közül.

Rendszeres olvasók